Kam příští týden v Brdech a pod nimi? (43/2016)

Kratší pracovní týden a naopak prodloužený víkend nabízí 43. týden letošního roku. A co lze v následujících sedmi dnech zažít v Brdech a okolí?

Nevlídné podzimní počasí vybízí k navštívení nějaké zajímavé výstavy. Pod Brdy jich probíhá hned několik. V rokycanském Muzeu Dr. Bohuslava Horáka můžete naposledy navštívit houbařskou expozici fotografií Když jsem šel z hub. Pospěšte také na Dobříš. Na zdejším zámku končí výstava Ve znamení tří deklarací, v místním muzeu Dřevěná výstava a v kulturním domě výstava obrazů Vladimíra Mencla Česká krajina v obrazech. Ve Spáleném Poříčí zase končí výstava k výročí 777 let od založení města. Stále pokračuje výstava Koloniál u pana Bajzy, aneb Historie obchodu a obchodování v rožmitálském Podbrdském muzeu. V Muzeu Středních Brd ve Strašicích své obrazy a kresby vystavuje mladá brdská výtvarnice Tereza Chudáčková

Třemšínská heligónka, zdroj: Třemšínská heligónka

Třemšínská heligónka, zdroj: Třemšínská heligónka

Příbramské hornické muzeum nabízí zejména dětem o volném pátku akci nazvanou Havířské šprýmování.

Na státním zámku Hořovice se na stejný den chystají Noční divadelní prohlídky nazvané Komorníci slečny Cecílie.

Sokol Spálené Poříčí již tradičně ve svátek založení republiky pořádá turistický pochod. Tentokrát kroky výletníků zamíří na Třemšín.

Hvožďany v sobotu ožijí zvukem harmonik. Na plánu je zde totiž 18. ročník Třemšínské heligónky.

Budete-li se i přes (nebo právě pro) pošmourné počasí chtít vydat do klidu podzimní brdské přírody, zkuste navštívit některou z brdských vyhlídek. Stejně jako v minulém týdnu i dnes opakujeme, že mlha povalující se v pestře probarvených údolích a horizont téměř nekontrastující s ocelovou oblohou je něco pro melancholické duše. Vyhlídka na Toku, Praze, Malém TokuHoupáku, Okrouhlíku, Žďáru nebo Třemošné stojí i za mrholení za to.

 

Nepíšeme o vaší akci? Dejte nám o ní vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *