Mlsalové se těší na příbramský Čokoládový festival

Agentura ChrisFromParis pořádá od pátku 10. do neděle 12. listopadu v Estrádním sále Divadla A. Dvořáka v Příbrami Čokoládový festival. Všem milovníkům vůně kakaa a sladké chuti v ústech tu budou dveře otevřeny v pátek od 14 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin.

Čokoládový festival, zdroj: čokofest

Čokoládový festival, zdroj: čokofest

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty. Samozřejmostí budou prodejní stánky a rodičům může od řady útrap, přemlouvání a úplatků pomoci dětský koutek.

Za vstupné ve výši 60,- Kč se návštěvníci mohou těšit na kuchařskou show šéfkuchaře Marka Váni, který bude připravovat čokoládové pralinky s moučnými červy, dýňovou polévku s bílou čokoládou v suchém ledu nebo vanilkovou krupicovou kaši z espumy s čokoládovým sněhem. Chybět nebude ani šéfkuchař Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc. Ten uvaří kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády. Firma Tupperware pak děti naučí vyrobit si vlastní čokoládový donut.

Většina návštěvníků ale na festival přijde určitě především ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Cafe Santo Domingo, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Xo-Čo, Janek Chocolates, Šmakujto, Atelier Sladkostí, Koruna pralines a dalších. Podávat se bude čokoládové pivo i víno, ke kterému jistě zachutnají vafle, nebo fondán.


Program příbramského OZP Čokoládového festivalu:

Pátek 10. listopadu:

  • 14.20 Škola vaření – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem

  • 15.15 Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut

  • 16.00 Škola vaření – Pikantní kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou

  • 16.40 Jiří Holub (siruparna.cz)

  • 17.15 Škola vaření – Zelenina s čokoládou – Čokoládové pralinky z červené řepy

Sobota 11. listopadu:

  • 10.15 Škola vaření – Čokoládové lanýže z bílé a tmavé čokolády

  • 11.15 Škola vaření – Dyňová polévka s bílou čokoládou v suchém ledu

  • 12.00 Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut

  • 12.30 Jiří Holub (siruparna.cz)

  • 13.15 Škola vaření – Sladká rýže s bílou a hořkou čokoládou

  • 14.00 Martin Pokorný (Chocolatier) – Jak připravit pravou čokoládovou mousse

  • 14.45 Martin Pokorný (Chocolatier) – Dekorace z čokolády

  • 15.30 Martin Pokorný (Chocolatier) – Výroba pralinek

  • 16.15 Škola vaření – Gaskoňské dušené hovězí maso s čokoládou a armagnacem

  • 17.00 Škola vaření – Losos v bílé čokoládě a lékořici

Neděle 12. listopadu:

  • 10.30 Škola vaření – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem

  • 11.30 Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut?

  • 12.30 Škola vaření – Čokoláda, chilli a sůl = čokoládový mousse s banánovým karamelem

  • 13.30 Škola vaření – Gaskoňské dušené hovězí maso s čokoládou a armagnacem

  • 14.30 Jiří Holub (siruparna.cz)

  • 15.30 Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut?

  • 16.15 Škola vaření – Lanýže z bílé a tmavé čokolády

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *