Mlsalové se těší na příbramský Čokoládový festival
Agentura ChrisFromParis pořádá od pátku 10. do neděle 12. listopadu v Estrádním sále Divadla A. Dvořáka v Příbrami Čokoládový festival. Všem milovníkům vůně kakaa a sladké chuti v ústech tu budou dveře otevřeny v pátek od 14 do 18 hodin, v sobotu od 10 do 18 hodin a v neděli od 10 do 17 hodin.
Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři předvedou své nápadité recepty. Samozřejmostí budou prodejní stánky a rodičům může od řady útrap, přemlouvání a úplatků pomoci dětský koutek.
Za vstupné ve výši 60,- Kč se návštěvníci mohou těšit na kuchařskou show šéfkuchaře Marka Váni, který bude připravovat čokoládové pralinky s moučnými červy, dýňovou polévku s bílou čokoládou v suchém ledu nebo vanilkovou krupicovou kaši z espumy s čokoládovým sněhem. Chybět nebude ani šéfkuchař Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc. Ten uvaří kuřecí prsa na čokoládovém likéru nebo omáčku mole poblano z čokolády. Firma Tupperware pak děti naučí vyrobit si vlastní čokoládový donut.
Většina návštěvníků ale na festival přijde určitě především ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností ČokoKebab, Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, Mr Vonka, Chocolaterie Havířov, Cafe Santo Domingo, Jablíčko, Sirupárna, Čokoláda Lyra, Xo-Čo, Janek Chocolates, Šmakujto, Atelier Sladkostí, Koruna pralines a dalších. Podávat se bude čokoládové pivo i víno, ke kterému jistě zachutnají vafle, nebo fondán.
Program příbramského OZP Čokoládového festivalu:
Pátek 10. listopadu:
-
14.20 Škola vaření – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem
-
15.15 Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut
-
16.00 Škola vaření – Pikantní kuřecí Mole s Fatalii Yellow a čokoládou
-
16.40 Jiří Holub (siruparna.cz)
-
17.15 Škola vaření – Zelenina s čokoládou – Čokoládové pralinky z červené řepy
Sobota 11. listopadu:
-
10.15 Škola vaření – Čokoládové lanýže z bílé a tmavé čokolády
-
11.15 Škola vaření – Dyňová polévka s bílou čokoládou v suchém ledu
-
12.00 Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut
-
12.30 Jiří Holub (siruparna.cz)
-
13.15 Škola vaření – Sladká rýže s bílou a hořkou čokoládou
-
14.00 Martin Pokorný (Chocolatier) – Jak připravit pravou čokoládovou mousse
-
14.45 Martin Pokorný (Chocolatier) – Dekorace z čokolády
-
15.30 Martin Pokorný (Chocolatier) – Výroba pralinek
-
16.15 Škola vaření – Gaskoňské dušené hovězí maso s čokoládou a armagnacem
-
17.00 Škola vaření – Losos v bílé čokoládě a lékořici
Neděle 12. listopadu:
-
10.30 Škola vaření – Vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem
-
11.30 Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut?
-
12.30 Škola vaření – Čokoláda, chilli a sůl = čokoládový mousse s banánovým karamelem
-
13.30 Škola vaření – Gaskoňské dušené hovězí maso s čokoládou a armagnacem
-
14.30 Jiří Holub (siruparna.cz)
-
15.30 Tupperware – Jak se dělá čokoládový donut?
-
16.15 Škola vaření – Lanýže z bílé a tmavé čokolády