Kam příští týden v Brdech a pod nimi (46/2016)

Příští týden nabídne počasí kolem nuly, občasné sněžení, volný čtvrtek a spoustu zajímavých akcí ve vrchovině na pomezí středních a západních Čech i v jejím okolí.

Odkaz židovské minulosti Dobříše, zdroj: Kulturní Dům Dobříš (Facebook)

Odkaz židovské minulosti Dobříše, zdroj: Kulturní Dům Dobříš (Facebook)

Výstav probíhá pod Brdy hned několik. Podbrdské muzeum stále nabízí exkurzi do koloniálu pana Bajzy a dalších obchodů počátku minulého století. K židovské minulosti se vracejí na zámku v Dobříši. Naopak v rokycanském muzeu Dr. Bohuslava Horáka myslí dopředu, minimálně tedy jedná-li se o vánočně laděnou výstavu sbírky betlémů paní Jiřiny Hánové. Možná načerpáte i inspiraci pro příští letní dovolenou, protože zde své obrazy převážně z Tichomoří vystavuje Aleš Sedláček.

Prodejní výstava ručních prací spojená s menší expozicí betlémů čeká na návštěvníky a zákazníky o víkendu v Zaječově.  Nedělní odpoledne si tu pak ve Svaté Dobrotivé můžete zpestřit koncertem duchovní středověké hudby.

Ve Spáleném Poříčí se ve čtvrtek po recitálu Vladimíra Veita u Lípy svobody sejdou v rámci Dne boje za svobodu a demokracii demokraticky smýšlející občané. Na sobotu je pak v nedalekých Hořehledech zejména pro nejmenší nachystán lampionový průvod.

Oslavy Dne veteránů, zdroj: Město Rokycany/Facebook

Oslavy Dne veteránů, zdroj: Město Rokycany/Facebook

Na neděli také připadá Den veteránů. Oslavy proběhnou například na Masarykově náměstí v Rokycanech.

 

Nepíšeme o vaší akci? Dejte nám o ní vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *