Kam příští týden v Brdech a pod nimi? (38/2016)

Podzim je, soudě podle počasí, už tady. Brdy a podbrdsko ale stále nabízejí spoustu možností užít si volný čas i nadále.

5. Mníšecké pivní slavnosti piva, zdroj: Mníšek pod Brdy

5. Mníšecké pivní slavnosti piva, zdroj: Mníšek pod Brdy

Ve Spáleném Poříčí pokračuje dvojice výstav. Jednak ta k výročí 777 let od založení města a Kniha jede! V rožmitálském Podbrdském muzeu můžete stále zavítat do Koloniálu k panu Bajzovi. V Muzeu Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech vystavuje fotografie brdské přírody Martin Spal. Výstavu nazvanou Brdskou divočinou můžete zhlédnout až do 23. října.

Ve čtvrtek 22. září můžete ve Společenském domě ve Strašicích zavítat na besedu věnovanou zamýšlenému vodnímu dílu Amerika. V pátek zase přijede do Spáleného Poříčí o přírodě besedovat filmař Václav Chaloupek.

Na sobotu jsou naplánovány dvě tradiční akce. V Mníšku pod Brdy proběhnou slavnosti piva. Akcí bude provázet Zbyněk Merunka. To v Rožmitále pod Třemšínem můžete navštívit Podbrdský farmářský a řemeslný trh plný domácích potravin a fortelně zhotovených výrobků.

Vojenské muzeum na demarkační linii v Rokycanech má na sobotní odpoledne připraven zvláštní program pod názvem Mobilizace 1938. Kromě jiného si z akce můžete odnést zážitek z jízdy terénem ve vojenské technice.

Podbrdský farmářský a řemeslný trh, zdroj: MAS Podbrdsko

Podbrdský farmářský a řemeslný trh, zdroj: MAS Podbrdsko

Vyrazíte-li raději do přírody, doporučujeme na konci září navštívit brdská bezlesí a pláně, kde můžete nachytat poslední teplé sluneční paprsky a obdivovat žloutnoucí a rudnoucí okraje lesů. Padrtě, Hrachoviště nebo Kolvín jsou na začátku podzimu krásné.

 

Nepíšeme o vaší akci? Dejte nám o ní vědět!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *