¨

Bohutínem zavoní zelňačka

Ať se nám to líbí nebo ne, chladné období roku se kvapem blíží. Milovníkům české kuchyně se podzim a zima prožívají snáze, protože tohle období přeje bramboračkám, fazolovkám, zelňačkám a dalším pořádně hutným polévkám, které zasytí, zahřejí prokřehlé tělo a ještě si na nich člověk pošmákne. Přípravy se nesmí podcenit, a tak se bude v Bohutíně vařit ve velkém. Na sobotu 15. září je tu totiž připravena akce Zelňačka na Řimbabě.

Zelňačka na Řimbabě, zdroj: CHKO Brdy

Zelňačka na Řimbabě, zdroj: CHKO Brdy

Poprvé se tu amatérští mistři ve vaření této polévky utkali v rámci nultého ročníku v roce 2016. Účastnilo se tehdy šest týmů a vzhledem ke kvalitě podávaného gastronomického materiálu byli za vítěze označení všichni. Prázdné velkoobjemové kotle i hrnce soutěžících svědčily o tom, že oprávněně.

Vloni se akce opakovala a letos je tu potřetí. Opět se můžete těšit nejen na tradiční polévku bílé či oranžové barvy. Podávat se budou i další tradiční pokrmy, jako jsou koláče, štrůdly nebo bramboráky. Chybět nemůže ani pivo, káva nebo nealkoholické nápoje. Komu by se pod Brdy stýskalo po lesích, může zavítat ke stánku Správy CHKO Brdy.

Organizátoři akce slibují, že zhubnout sem nikdo nepřijde. A určitě existuje důvod jim věřit. Vždyť jedna porce polévky od kostýmovaného družstva vyjde na lidových 15,- Kč. A u jedné by rozhodně zůstat nemělo…

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *